logo_pohorje

POLITIKA ZASEBNOSTI

ZBIRANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Na spletni strani uporabljamo obrazec, v katerega se lahko vpisujejo osebni podatki. Podatki, ki jih obiskovalec vpiše v obrazec, se pošljejo na e-naslov info@mojepohorje.si, obenem se shranijo v podatkovno bazo spletne strani. Z vpisom svojega e-naslova v prijavni obrazec se uporabnik strinja, da mu podjetje lahko pošilja vsebinska in promocijska e-sporočila.

Če ste uporabnik storitev/gost/naročnik storitev, ki jih podjetje nudi, o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naročili oz. ki jih uporabljate.

Za točnost podatkov, ki ih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo

NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo z namenom izvajanja storitev. Osebne podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi pravne podlage. Pravna podlaga je odvisna od namena, v skladu s katerim smo podatke pridobili. Uporabljamo jih za sledeče namene:

Zakonska pravna podlaga:

za sklenitev pogodbe s posameznikom za nemoteno izvedbo namestitvenih in gostinskih storitev,
za potrebe komunikacije povezane z morebitnimi spremembami rezervacij,
za preverjanja plačil s kreditnimi karticami za potrebe računovodstva,
za reševanje sporov oziroma reklamacij,
za komuniciranje s strankami za potrebe izboljšanja naših storitev,
za potrebe statističnih analiz,
za obdelavo z namenom identifikacije, preprečevanja napak in goljufij.

V kolikor naletite na težave ali imate vprašanje v zvezi z uporabo osebnih podatkov, na kontaktirajte in vam bomo z veseljem pomagali. Vaših osebnih podatkov ne uporabljamo za namene trženja, procesiranja, profiliranja in oglaševanja. Vaše osebne podatke obdelujejo le naši zaposleni, za namene zagotavljanja kakovostnih storitev. Nekatere osebne podatke moramo posredovati (npr. na AJPES), zaradi zakonske zahteve, oziroma če smo pozvani s strani uradnih oseb. Tretjim osebam, ki jih smatramo za partnerje (vzdrževalci spletnega mesta), so shranjeni podatki na razpolago samo na način, kot je napisano v izjavi. V nekaterih primerih do vaših podatkov dostopajo skrbno izbrani pogodbeni partnerji (vzdrževalci spletnega mesta), vendar samo z namenom zagotavljanja učinkovite uporabniške izkušnje na spletu.

Hramba podatkov je odvisna od kategorije posameznega podatka. Hranimo jih toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje obdelani oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe. Obračunski podatki in z njim povezani kontaktni podatki se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se nanašajo, v skladu zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost. Po poteku obdobja hrambe se podatki zbrišejo in uničijo, razen če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

Naredili bomo vse, da zaščitimo vaše podatke. Naš sistem redno obnavljamo in posodabljamo. Prav tako imamo implementirana določena varnostna orodja (npr. FireWall), ki nam dopuščajo nadzor in spremljanje aktivnosti potencialnih vdorov. Kljub temu, da je vaša in naša varnost bistvenega pomena, ne moremo garantirati, da do zlonamernega odtoka osebnih podatkov nebi prišlo. V koliko se neljubi dogodek vendarle pripeti, bomo o tem takoj obvestili odgovorne osebe.

Imate pravico do dostopa podatkov, kjer lahko preverite se s svojimi osebnimi podatki, imate pravico do popravka in dopolnitve osebnih podatkov. Pravico do omejevanja obdelave osebnih podatkov, pravico prenosa vaših podatkov, pravico do ugovora, pravico do pritožbe. Imate pravico do izbrisa osebnih podatkov, v obsegu, kot to dovoljuje zakonodaja. V kolikor podatke potrebujemo za izvajanje naročil oz. storitvenih dejavnosti, ki jih zahtevate od nas podatkov ne bomo mogli izbrisati, kljub vaši zahtevi. Vse pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, podpisano in naslovljeno na info@mojepohorje.si.

Pridržujemo si pravico do sprememb in posodabljanja Politike zasebnosti.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Ta politika o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. Podatke, ki jih zbiramo s pomočjo piškotkov, in kako se te informacije uporabljajo in kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za nadaljnje informacije o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte našo politiko zasebnosti.

Svojo privolitev lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani.

V našem pravilniku o zasebnosti preberite več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih podatkov. Ko se spletno mesto naloži v brskalnik, se shranijo v vaši napravi. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto deluje pravilno, da je bolj varno, da boljšo uporabniško izkušnjo in razumemo, kako deluje spletno mesto, ter analiziramo, kaj deluje in kje je treba izboljšati.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran za več namenov uporablja lastne in tuje piškotke. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na naši spletni strani, so namenjeni predvsem razumevanju, kako deluje spletno mesto, kako komunicirate z našo spletno stranjo, zagotavljanju varnosti naših storitev, zagotavljanju oglasov, ki so za vas pomembni, in vsem skupaj zagotavljanju boljšega in izboljšanega uporabnika izkušenj in vam pomagajo pospešiti prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

KATERE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJAMO?

Bistveno: Nekateri piškotki so bistvenega pomena, da lahko izkusite popolno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje kakršnih koli varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo prijavo v račun in dodajanje izdelkov v košarico ter varno plačevanje.

Statistika: Ti piškotki shranjujejo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in kjer ga je treba izboljšati.

Trženje: Na našem spletnem mestu so prikazani oglasi. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikažemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam pomagajo tudi pri spremljanju učinkovitosti teh oglaševalskih akcij.
Informacije, shranjene v teh piškotkih, lahko neodvisni ponudniki oglasov uporabijo tudi za prikaz oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalno: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcionalnostim našega spletnega mesta. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali skupno rabo vsebine spletnega mesta na platformah družabnih medijev.

Nastavitve: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

KAKO LAHKO NADZORUJEM NASTAVITVE PIŠKOTKOV?

Če se pozneje med brskanjem odločite spremeniti svoje nastavitve, lahko na zaslonu kliknete zavihek »Pravilnik o zasebnosti in piškotkih«. Ponovno bo prikazano obvestilo o soglasju, ki vam omogoča, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da piškotke blokirate / izbrišete. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite wikipedia.org ali allaboutcookies.org.

VSEBINA ZUNANJIH SERVISOV

Na strani je uporabljen Google Zemljevid, ki prikazuje lokacijo naših prostorov. Z uporabo tega zemljevida se strinjate z njihovimi pogoji.

ANALITIKA

Stran uporablja storitev Google Analytics. Tako lažje razumemo obnašanje obiskovalcev naše strani in na ta način lažje prilagajamo vsebine ter tehnično izboljšujemo strani.

HRANJENE PODATKOV

Podatki v piškotkih se hranijo 30 dni.

Podatki, ki jih obiskovalec pošlje preko obrazca na spletni strani, se hranijo v podatkovni bazi nedoločen čas oz. do prejema zahteve za izbris osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris svojih podatkov tako, da pošlje zahtevek na info@mojepohorje.si.